Samen starten, Samen sturen, Samen Koken
Om een goede start te maken, begin ik altijd met een QuickScan om in kaart te brengen waar jullie concrete vragen en behoeften liggen. Ik kijk naar bestelpatronen, de opslag van goederen, naar apparatuur, naar de huidige bereiding en servering en naar verspilling. Onderdeel van de QuickScan is ook een online vragenlijst voor medewerkers om breed informatie op te halen. De uitkomst van de Quickscan is een beknopt en overzichtelijk rapport met heel veel extra inzichten. Deze bespreken we tijdens een overleg wat maakt dat we echt samen starten. Op basis van de uitkomsten maak ik een plan van aanpak en prijs op maat. Zo kunnen we heel gericht en stapsgewijs aan de slag. Door middel van tussentijdse rapportages maak ik resultaten inzichtelijk en sturen we samen bij.
Als chef ga ik ook daadwerkelijk de keuken in. Samen met jouw medewerkers ga ik aan de slag. We gaan letterlijk samen koken. Op de momenten dat dat nodig is. Daarin ben ik heel flexibel! Het uiteindelijk doel is echter altijd dat ik een stap terug doe en medewerkers het zelf kunnen. Ik blijf wel betrokken en kom regelmatig terug om het geheugen op te frissen en bij te sturen waar nodig. Zie het als een Eerste Hulp Bij Voeding EHBV-cursus, die net zoals de BHV-cursus regelmatig terugkeert.