“Eten. Het houdt iedereen meerdere keren per dag bezig! Het zorgt ervoor dat onze kinderen groeien en dat we gezond en sterk blijven. Eten zorgt daarnaast ook vaak voor gezelligheid, verbinding en sfeer! Door samen voorbereidingen te treffen, door de geur in het huis, door mooi gevulde borden en de verbinding aan een gedekte tafel. Bezig zijn met eten is het mooiste wat er is.'' Tegelijkertijd vraagt het professioneel bereiden en serveren van kwalitatief lekker eten om tijd, aandacht en expertise. Zeker als je het op een slimme, efficiënte en duurzame manier wil doen.
Precies daar kan Verlaan Advies bij helpen.

+31 6 33 03 66 16 info@verlaanadvies.nl

Apparatuur, menu en medewerkers

Door de ervaring die ik opdeed als chef-kok in mijn eigen restaurant in Berkel-Enschot, weet ik als geen ander hoe je lekker eten maakt en serveert. Én hoe je alles in de keuken goed organiseert. Tel daar mijn ruime ervaring als adviseur bij diverse keukenleveranciers bij op en je hebt Verlaan Advies. Als culinair expert adviseer ik horeca- en leisure ondernemers op het gebied van de keukenapparatuur, het menu, de organisatie en de inzet van medewerkers.

De keuken

De keuken is mijn favoriete plek. Zeker als alles goed georganiseerd is, werkt en op de juiste plek staat. Daar help ik graag bij. Samen zorgen we ervoor dat je je keuken zo optimaal en efficiënt mogelijk benut. Apparatuur speelt daarin een belangrijke rol. Passen je bijvoorbeeld ovens en bakplaten bij de gerechten die op je menukaart staan of zijn er optimalisaties nodig? Doordat ik veel kennis in huis heb van zowel bereiding als van alle diverse merken keukenapparatuur, kan ik goed adviseren over bijvoorbeeld de aanpassing van instellingen. Blijkt dat het tijd is voor nieuwe investeringen dan denk ik daar onafhankelijk in mee. Naast het gebruik van je apparatuur geef ik advies over een slimme routing en indeling in de keuken.

Nieuwe concepten, organisatie en no-waste

Ben je toe aan een nieuw concept en een bijpassende nieuwe menukaart? Ook dan ben je bij Verlaan Advies aan het juiste adres. Van het aandragen van nieuwe ideeën tot kostprijsberekeningen. En van het vaststellen van recepten tot de training van medewerkers. Over medewerkers gesproken. Wist je dat je je keuken ook zo kunt organiseren dat je geen kok of professionele keukenmedewerkers nodig hebt en toch lekker eten kunt serveren? Ook daarbij kan ik ondersteunen! Als culinair adviseur kijk ik verder dan alleen het bereiden van eten. Bij het creëren van een eetbeleving hoort ook een slimme organisatie. Als horecaondernemer deed ik veel kennis op rondom wet- en regelgeving, budgettering, slim inkopen, bewaren en (her)gebruik. Die kennis zet ik ook graag in voor jou.

Samen starten, Samen sturen, Samen Koken

Om een goede start te maken, begin ik altijd met een QuickScan om in kaart te brengen waar jullie concrete vragen en behoeften liggen. Ik kijk naar bestelpatronen, de opslag van goederen, naar apparatuur, naar de huidige bereiding en servering en naar verspilling. Onderdeel van de QuickScan is ook een online vragenlijst voor medewerkers om breed informatie op te halen. De uitkomst van de Quickscan is een beknopt en overzichtelijk rapport met heel veel extra inzichten. Deze bespreken we tijdens een overleg wat maakt dat we echt samen starten. Op basis van de uitkomsten maak ik een plan van aanpak en prijs op maat. Zo kunnen we heel gericht en stapsgewijs aan de slag. Door middel van tussentijdse rapportages maak ik resultaten inzichtelijk en sturen we samen bij.

Als chef ga ik ook daadwerkelijk de keuken in. Samen met jouw medewerkers ga ik aan de slag. We gaan letterlijk samen koken. Op de momenten dat dat nodig is. Daarin ben ik heel flexibel! Het uiteindelijk doel is echter altijd dat ik een stap terug doe en medewerkers het zelf kunnen. Ik blijf wel betrokken en kom regelmatig terug om het geheugen op te frissen en bij te sturen waar nodig. Zie het als een Eerste Hulp Bij Voeding EHBV-cursus, die net zoals de BHV-cursus regelmatig terugkeert.

Een sterk netwerk

Goed om te weten is dat ik niet alleen werk. Ik werk samen met een sterk netwerk van specialisten. Denk aan koks, diëtisten en apparatuurspecialisten. Deze mensen heb ik met aandacht en zorg om me heen verzameld. Het zijn stuk voor stuk kundige professionals die ik betrek en inzet waar nodig. Dat maakt Verlaan Advies een betrouwbare en stabiele partner.

Tijd voor actie!

Dus... ben je werkzaam in de zorg- of horecasector en op zoek naar een culinair adviseur die in de volle breedte met je meedenkt? Of ben je een keukenleverancier en op zoek naar iemand die jouw klanten verder helpt?

Neem contact op met Verlaan Advies!