“Eten. Het houdt ons allemaal meerdere keren per dag bezig! Het zorgt ervoor dat onze kinderen groeien en dat we gezond en sterk blijven. Eten zorgt daarnaast ook vaak voor gezelligheid, verbinding en sfeer! Door samen voorbereidingen te treffen, door de geur in het huis, door mooi gevulde borden en de verbinding aan een gedekte tafel.” Stel je eens voor dat dat elke dag mogelijk is. Ook in verzorgings- en verpleeghuizen. En op elke andere plek waar mensen zorg ontvangen. Dat mensen daar genieten van eten en alles eromheen. Dat het een belevingsmoment is. Elke dag opnieuw. Dat kan! Met de hulp van Verlaan Advies.

+31 6 33 03 66 16 info@verlaanadvies.nl

Elke dag een eetbeleving

Door mijn ervaring als chef-kok in mijn eigen restaurant in Berkel-Enschot, weet ik als geen ander hoe je divers en lekker eten maakt én serveert. Daarbij is het mijn kracht om met niets, toch iets lekkers en aantrekkelijks op tafel te zetten. Ik kan dus prima uit de voeten met de apparatuur en voeding waar jullie nu mee werken. Het gaat erom hoe je het gebruikt. Tijdens mijn trainingen leer ik de medewerkers in jouw keukens hoe ze verschillende voeding bereiden en serveren op een sfeervolle, aantrekkelijke én simpele manier. Waar mogelijk samen met bewoners.

Organisatie & No-waste

Als culinair adviseur kijk ik verder dan alleen het bereiden en serveren van eten. Bij het creëren van een betaalbare eetbeleving hoort ook een slimme organisatie. Als horecaondernemer deed ik veel kennis op rondom wet- en regelgeving, budgettering, slim inkopen, bewaren en (her)gebruik. Die kennis zet ik ook graag in voor jullie organisatie, om voeding in de volle breedte te bekijken en samen met jou en je medewerkers te organiseren. Met als doel zo goed en lekker mogelijk eten en zo min mogelijk verspilling! Goed om te weten is dat ik daarbij ook rekening houdt met de werkdruk van medewerkers. Met kleine aanpassingen die we tijdens workshops bespreken en eigen maken, weet ik zeker dat ik hun werk aantrekkelijker maak. Bezig zijn met eten wordt zo weer leuk.

Samen starten, Samen sturen, Samen Koken

Om een goede start te maken, begin ik altijd met een QuickScan om in kaart te brengen waar jullie concrete vragen en behoeften liggen. Ik kijk naar bestelpatronen, de opslag van goederen, naar apparatuur, naar de huidige bereiding en servering en naar verspilling. Onderdeel van de QuickScan is ook een online vragenlijst voor medewerkers om breed informatie op te halen. Uitkomst van de QuickScan is een beknopt en overzichtelijk rapport met heel veel extra inzichten. Deze bespreken we tijdens een overleg wat maakt dat we echt samen starten. Op basis van de uitkomsten maak ik een plan van aanpak en prijs op maat. Zo kunnen we heel gericht en stapsgewijs aan de slag. Door middel van tussentijdse rapportages aan het management maak ik resultaten inzichtelijk en sturen we samen bij. Als chef ga ik ook daadwerkelijk de keuken in. Samen met jouw medewerkers ga ik aan de slag. We gaan letterlijk samen koken. Op de momenten dat dat nodig is. Daarin ben ik heel flexibel! Het uiteindelijk doel is echter altijd dat ik een stap terug doe en medewerkers het zelf kunnen. Ik blijf wel betrokken en kom regelmatig terug om het geheugen op te frissen en bij te sturen waar nodig. Zie het als een Eerste Hulp Bij Voeding EHBV-cursus, die net zoals de BHV-cursus regelmatig terugkeert.

Een sterk netwerk

Goed om te weten is dat ik niet alleen werk. Ik werk samen met een sterk netwerk van specialisten. Denk aan koks, diëtisten en apparatuurspecialisten. Deze mensen heb ik met aandacht en zorg om me heen verzameld. Het zijn stuk voor stuk kundige professionals die ik betrek en inzet waar nodig. Dat maakt Verlaan Advies een betrouwbare en stabiele partner.

Specialist in zorg

Eten in de zorg is een vak apart. Dat leerde ik toen ik vanuit verschillende keukenleveranciers regelmatig als sparringpartner aan tafel zat bij directies van verschillende zorgorganisaties. Met het bovengenoemde netwerk kan ik jullie als zorgorganisatie perfect helpen. Waar mogelijk werk ik ook heel graag samen met de professionals uit jullie eigen organisatie.